V sobotu dne 5. 3. 2016 se konal v rekonstruované budově sokolovny v Miletíně další z turnajů, tentokrát v badmintonu dvojic.

Celkem se přihlásilo 11 dvojic, které byly losem rozlosovány do dvou skupin. Z každé skupiny pak postoupily čtyři nejlepší dvojice, a pak následovala vyřazovací část, ze které vyšly čtyři nejlepší dvojice.

Do vyřazovacích bojů ze základních skupin nepostoupil tým “Modrý” ve složení Jaroslav Nožička, tým “Černí” ve složení Markéta Sehnalová a Pavel Sehnal a tým “BaDu” ve složení Ladislav Dufek a Jan Balihar.

Na děleném pátém až osmém místě se umístil tým “Modlitbičky” ve složení Karel Erben a Jiří Hlavatý, tým “Bicani” ve složení Břetislav Bican a Martina Bicanová, tým “HAGA” ve složení David Bříza a Michaela Metelková a tým “Holky” ve slžení Marie Pojezdná a Kateřina Fikarová.

O třetí místo se utkalo družstvo ,,Jalovci“ ve složení Alena Jalová a Petr Jalový s družstvem ,,Opičáci“ ve složení Miroslav Nosek a Pavel Balihar. Bitva o třetí místo byla napínavá do posledního bodu. Opičáci porazili Jalovce 3 : 2 na zápasy, stali se tak největším překvapením turnaje a skončili na třetím místě.

Do finále se probojovalo družstvo ,,Plešounů“ ve složení Tomáš Kožíšek a Zdeněk Paulus a družstvo ,,Team“ ve složení Dominik Kuda a Jan Bavor. Utkání o první místo bylo opravdu vyvrcholením celého dne, kdy jsme mohli zhlédnout velmi kvalitní a hezké utkání, zejména pak ve čtyřhře. Družstvo ,,Team“ porazilo ,,Plešouny“ na zápasy 3 : 0.

Na závěr proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů. S radostí musíme konstatovat, že se turnaj velice povedl a zcela jistě budeme v pořádání turnaje pokračovat, a to i vzhledem k tomu, že po otevření tělocvičny se pravidelně badminton v Miletíně hraje a získává si čím dál více příznivců. Poděkování patří všem, kteří se na pořádání turnaje podíleli.