Závěrečná zpráva činnosti SK za rok 2016.

Sportovní klub Miletín sdružuje oddíly kopané,stolního tenisu, tenisu,prasklej řetěz, badmintonu a mažoretek. K dnešnímu dni SK Miletín má 193 členů z toho 62 dětí a mládeže. Nárůst oproti roku 2015 je o 34 členů. Zejména nám stoupl počet dětí, což je velice důležité a to nejen z důvodu, že se daří s dětmi pracovat ve volném čase na úseku sportu a zdravého pohybu, ale i proto, že v současné době je trend MŠMT ten, že finančně podporuje zejména ty kluby, které pracují s dětmi. K tomu právě přispěl nově vzniklý oddíl badmintonu a mažoretek, který sdružuje především děti. Děti má také oddíl kopané a stolního tenisu. Zde bych chtěl zejména poděkovat všem trenérům a činovníků, kteří se dětem věnují.

Co se týká financování SK velice rád konstatuji, že se nám daří. Získali jsme jako SK dvě finanční dotace a to 70 000,- Kč od MŠMT a od Města Miletín částku 111 000,- Kč. Výhodou také je, že veškeré náklady na provoz areálu a sokolovny hradí město ze svého rozpočtu. Správce areálu je zaměstnancem města Miletín, což je také velkou výhodou. Zde bych chtěl apelovat na všechny členy SK, kteří využívají různá sportoviště, aby co nejvíce šetřili sportovní zařízení, neničili ho, chránili ho a udržovali pořádek. Zejména pak v tělocvičně, šatnách a sociálních zařízeních. Bohužel se stává, že po sportovcích zůstává opravdu velký nepořádek, nebo dokonce zničené věci. Pokud se budeme chovat k zařízení slušně, zůstane více času na ostatní práce a více peněz na modernizaci zařízení.

Finance SK také získává také z pronájmu restaurace Na Hřišti a z příspěvků členů SK Miletín. Blíže Vám řekne finanční zpráva. Co se týká kiosku, zde SK vkládá nemalé peníze a budovu modernizuje. V letošním roce jsme zafinancovali předělání skladu na výdejní místo restaurace. Zde byla nově zřízena elektřina, vybudováno nové okénko, osazeno novými dveřmi, byli provedeny zednické práce. Dále jsme zafinancovali výměnu vchodových dveří, zadních dveří a všech oken. Bylo provedeno vybudování nového zastřešení okolo restaurace, čímž se zejména v letních měsících zvýší pohodlí návštěvníků restaurace. Veškeré dřevo na nové zastřešení darovalo město Miletín a pracovníci města Miletín také provedli veškeré řemeslné práce zdarma.

V roce 2015 jsme uspořádali 2 turnaje v nohejbale, turnaj v badmintonu, turnaj ve vybíjené dětí a dospělých. Dále jsme uspořádali sportovní ples a dětský den. Organizačně se podílíme na pořádání Svatojakubského jarmarku. Pořádáme ZBL, které se účastní celkem 21 hráčů každý s každým. Dne 24.11.2016 jsme podali žádost o dotaci z MŠMT v celkové částce 367 603,- Kč. Osloveny byli všechny oddílu sdružující děti a mládež. Dle jejich požadavků pak byla zpracována kompletní žádost. Dotace není nároková a uvidíme zda se dotaci podaří získat. V tomto roce ještě podáme žádost na Královéhradecký kraj o dotaci na pořádání významné masové sportovní akce Miletínský Scorelauf v celkové částce 43 495,- Kč.

V letošním roce se nám také podařilo aktuálně zkompletovat skutečný stav členské základy v počítačové podobě. Zde bych prosil především vedoucí oddílů, aby novým členům předali přihlášky a zároveň nahlásili vždy člena, který činnost ukončil. Jenom tak se nám podaří členskou základnu udržovat aktuální, což je také podmínkou k získávání dotací.

V současné době probíhá budování skladu materiálu pro sportovní činnosti přímo v areálu na náklady města Miletín. Na budování skladu se také přičinili členi SK Miletín, kteří odpracovali celkem 20 brigádnických hodin. Za což jim patří dík.

O celoroční chod SK Miletín se stará sedmi členný výbor ve složení Nosek Miroslav, Ondřej Machačka, Zdenek Paulus, Petr Jalový, Břetislav Bican, Novák Aleš a Jindra Kulhánek. Výbor se schází jednou měsíčně. Do výboru si zveme také podle potřeby vedoucí různých oddílů.

Ve zkratce bych chtěl vyjmenovat hlavní činností SK :

– provozovat sport a obdobnou činnost v rámci zapojení do sportovních, tělovýchovných a turistických aktivit, tuto činnost organizovat a vytvářet pro ni materiální a tréninkové podmínky

– vytvářet široké možnosti užívání svých sportovišť pro zájemce z řad veřejnosti, zejména pak mládeže

– budovat, provozovat a udržovat sportovní a jiná zařízení, která vlastní nebo užívá

– vést své členy a ostatní zájemce o sport k dodržování základních sportovních, etických, estetických a mravních pravidel

– hájit zájmy svých členů, za tím účelem spolupracovat s orgány státní správy a samosprávy s ostatními sportovními organizacemi i jednotlivci

– zajišťovat v oblasti sportu vzdělávání svých členů, jejich školení

– dalšími formami své činnosti napomáhat rozvoji veřejného života, kultury, zdraví apod. v místě své působnosti, zejména formou další veřejně prospěšné činnosti a osvětovou činností.

 

Z těchto hlavních činností je zřejmé, že samotný výbor SK není sám o sobě všechno toto zařídit. Proto bychom byli velice rádi, aby i ostatní členi SK přiložili ruku k dílu podle svých možností. Velice by nám to pomohlo. Chtěl bych na závěr zprávy poděkovat všem lidem, kteří mají sport rádi, kteří se rádi sdružují v kolektivech, kteří věnují svůj volný čas druhým zejména pak trenérům a činovníkům za jejich obětavost, nadšení a čas.

 

Nosek Miroslav

předseda SK Miletín