Ve dnech 9.6.-11.6.2017 se ve sportovním areálu v Jaroměři konala soutěž Mistrovství České republiky pořádané Českou mažoretkovou a twirlingovou federací. Děvčata se sem probojovala z kvalifikačních kol v Lounech a v Kadani a odvezla si i cenné kovy.

1. místo obdržely Markéta Šotková a Michaela Klamrtová za svoji show s rekvizitami.

2. místo získala Tereza Štveráková za solo pom-pom.
Titul II. vicemistryň si získalo duo Tereza Štveráková a Natálie Bangová s náčiním pom.
I. vicemistryně a stříbrnou medaili si odvezlo duo Markéta Šotková a Natálie Trejbalová s náčiním pom, zároveň také Markéta Šotková sama s náčiním baton vybojovala stříbro. Nové náčiní (flag-vlajku) vyzkoušela Daniela Mudruňková a hned s ní získala také titul vicemostra ČR.
Cenný titul MISTRYNĚ REPUBLIKY s náčiním pom v kategorii A-pokročilých si odváží opět Markéta Šotková. Tato choreografie od Bc. Anny Medlíkové získala také ocenění partnera soutěže.
Medailistky si vybojovaly postupy na Mistrovství Evropy – dle náčiní se bude konat v Kadani (ČR) a v Lašku (Slovinsko) na konci letních prázdnin.

Dalšími účastníky mistrovství České republiky byly Anna Cermanová, Anna Dubenecká, Antonie a Emílie Draštíkovi, Barbora Nováková, Lucie Vinšálková, Amálie Anna Baliharová, Marie Petříková a Aneta Machková.

Oficiální fotografie vyjdou zhruba v průběhu 14 dnů (odkaz doplníme).